2012. július 25., szerda

Romantic Style

A Country mellett a Romantikus stílus áll még közel hozzám. Előbbiről már volt egy-két szó, most utóbbiról hoztam egy kis bemutatást.
Vannak olyan tárgyaim, amelyekkel szeretem körbevenni magamat, ugyanis kedves emlékeket idéznek fel bennem, érzelmileg kötődök hozzájuk és nem cserélném le őket soha egy úgy, modernebb vagy akár egy praktikusabb dologra sem. Ha te is szoktál így érezni, akkor a romantikus stílus hozzád is közel áll.


Nincsenek túl szigorú szabályok, hallgathatunk nyugodtan az ösztöneinkre, nem szükséges egy egész vagyont elköltenünk az átalakításhoz, és semmitől sem kell megszabadulnunk, ami számunkra bármiért is kedves.
Igaz, az összkép általában nem egyik napról a másikra lesz teljes. A kiegészítők egy részének beszerzéséhez, az antikvitásboltok vagy éppen a bolhapiacok kínálatának végigböngészéséhez bizony idő kell, de ez a keresgélés hozzátartozik az élvezethez. 
A falak festéséhez használjunk lágy, halvány, természetes színeket. A berendezési tárgyak, a textilek formai és mintavilágának sokféleségét ezekkel tudjuk legszebben kiemelni. Jó választást jelentenek a fehér, a törtfehér, a pasztelles krémszínek, a sárgák és a rózsaszínek „fáradtabb” tónusai.


Berendezési tárgyait tekintve a stílus két fontos elemét a festett bútorok és a korabeli darabok, mint például a kovácsoltvas ágy vagy a kárpitozott kanapé adják. 

Ez a stílus a berendezési tárgyaknál szívesen használ kovácsoltvas bútorokat, előszeretettel alkalmazzák például az ebből készült franciaágyat. Ehhez természetesen anyagában passzoló éjjeliszekrény és kislámpa illik


Ez a stílus a berendezési tárgyaknál szívesen használ kovácsoltvas bútorokat, előszeretettel alkalmazzák például az ebből készült franciaágyat. Ehhez természetesen anyagában passzoló éjjeliszekrény és kislámpa illik.

A lakástextilek terén a fakóbb színek előnyt élveznek! A vászon, a selyem, a bársony és a gyapjú is passzol a romantikushoz

A lakástextilek terén a fakóbb színek előnyt élveznek! A vászon, a selyem, a bársony és a gyapjú is passzol a romantikushoz.

A lakástextíliák jellegzetes elemei a romantikus stílus megteremtésének. Akárcsak a tapétáknál, itt is elsősorban a fakóbb színű, finom virágmintájúak és a csíkosak között érdemes keresgélnünk.

Nagyon fontos a lágyan megvilágított tér, az eltérő méretű és stílusú asztali lámpák jelenléte

Nagyon fontos a lágyan megvilágított tér, az eltérő méretű és stílusú asztali lámpák jelenléte.


www.blikk.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése