2012. július 22., vasárnap

Nyári asztaldíszek

A nyári időszak közepén járunk, és ha nyár, akkor szükségünk van egy kis nyári hangulatra az otthonunkban is, amit a vidám színekkel érhetünk el. Pár bejegyzést készítettem már a témával kapcsolatban, és most az asztaldíszekre szeretnék kitérni. Ha vendégeket várunk, gondoskodjunk minden apró részletről, terítsünk meg szépen, a színek passzoljanak egymással, az asztal közepére pedig helyezzünk el egy asztaldíszt. Nagyon fontos szerepe van, sokat "dobhat" egy terítéken. Sok szép képet hoztam a témával kapcsolatban, saját kezűleg is elkészíthetjük őket és remek dekorációra szolgálnak, nem csak étkezésnél, hanem akár egy dohányzóasztalra, éjjeliszekrényre, komódra stb.... :)


Lila, zöld és narancs színben tündököl ez a teríték. Nagyon jó színválasztás. Egyszerű, fehér abroszra helyezhetünk hosszában egy organza futót, használhatunk akár krepp papírt is, ahogy a képen látható. Az asztal közepén egy egyszerű, de nagyszerű gyertyakombináció van. A pillangókat bármelyik hobbi boltban beszerezhetjük. A kis gyöngyök pedig hab a tortán. :) Akár még esküvői terítéknek is megfelel.


Gondoltatok már arra, hogy babot használjatok dekorációnak? Na, én biztos, hogy nem. :) Valljuk be, hogy nagyon ötletes. Akár élő virágot is rakhatunk bele, de ha tartós dekorációt szeretnénk, maradjunk a műnél. :)


Pici, de annál nagyobb sikerrel.


Melyik gyerkőc ne örülne például a szülinapi buliján ilyen dekorációnak? Akár egy nagyobb pohárba, vagy kaspóba szórjunk cukorkákat, bele pedig szúrjunk nyalókákat. Nem hinném, hogy sokáig maradna az asztalon. :)


Akár még az üdítő is lehet dekoráció.


Talpas pohár, más szemszögből. :)


Ez a kedvencem, amit meg is fogok csinálni. :) Befőttes üvegbe egy kis dekorkő meg egy szép gyertya. Egy kis szalag, meg a hobbiboltban kapható virágocska és kész is a gyönyörű dekoráció.

Nyáron természetesen nem hiányozhatnak a vágott virágok sem az asztalról, egy kis kreativitással gyönyörű díszt csinálhatunk belőlük. Nézzétek a képeken...
















Az asztaldíszek mellett a tányérokat is kidekorálhatjuk, például egy szép szalvétával, hozzá tartozó szalvétagyűrűvel.

















1 megjegyzés: