2012. szeptember 3., hétfő

Otthon a konyhában

A nappali mellett a konyha a másik hely, ahol a legtöbb időt töltünk a lakásban. Minden egyes helyiséget úgy kell kialakítanunk, hogy jól érezzük ott magunkat. A konyha számomra "szent" hely, szeretek sütni-főzni. Figyeljünk a részletekre, hiszen sokkal jobban esik a finom vacsora egy szépen megterített asztalon, a kedvenc tányérunkon. A mindennapi főzés is tud öröm lenni, ha beszerzünk pár kedves darabot. Engem legalábbis valahogy feldob. Egy kis kötényke, bögrék, lábasok, keverőtálak, tányérok, edények, evőeszközök vagy konyharuha, legyen az bármi.

Mutatok pár konyhai felszerelést, amitől szerintem mindenkinek megjönne a kedve a főzicskéléshez. :)

Nagyon ötletesnek tartom a fali tányértartókat. Nyitottak, így nap mint nap láthatjuk kedvenc tányérjainkat.


Színes tálkák és poharak. De a kedvencem a pöttyös tányéralátétek, amit akár vágódeszkaként is használhatnánk.


Sokkal szebb az evőeszköz is színesen. 


Gyönyörű ez a viaszosvászon asztalterítő. Színes és persze könnyen takarítható. A háttérben itt is látható a tányértartó, amit nem feltétlenül fel kell fúrni a falra, hanem a konyhapultunk dekorációja is lehet.


A csatos üvegek nagyon mutatósak, a fűszerektől kezdve, a tésztákon és a műzliken át, mindent tárolhatunk bennük. A bögrék tárolására is láthatunk egy nagyon jó ötletet, polc alá helyezett kis kampókra akaszthatjuk őket, így mindig szem előtt és kéznél vannak.


Tea, kávé és cukortartó kis fémdobozok, természetesen pöttyös mintával, és kis fülecskével. A porcukor szóró is gyönyörű.


 Figyeljünk a csomagolásra, ne csak az ajándékoknál, hanem a muffinnál is. :)


Melyik nő ne álmodna egy ilyen mérlegről???


Azt hiszem tudnék válogatni a termékek közül. :)


Virágminták a konyhai kiegészítőkön minden mennyiségben, csak hogy finomabb legyen az ebéd :)



Készen is vagyunk a főzéssel, már csak a terítés hiányzik.


Nem a legdrágább kiegészítőket kell megvásárolni, hanem csupán nyitott szemmel kell járni az üzletekben, és rábukkanhatunk egy-két kedves apróságra, amiben örömünket lelhetjük, akár a főzésnél is.

Hogy tetszett a bejegyzésem? Nektek mi a kedvenc konyhai felszerelésetek?



1 megjegyzés: