2012. október 6., szombat

Dolgozószoba, hobbisarok kialaktása

Iskola, munka, háztartás, varrás, kreatívkodás? 
Van bennük egy közös... hely kell nekik az otthonunkban, ahol mindezt kényelmesen tudjuk végezni. 
Nagyon szerencsések azok, akik külön szobát tudnak kialakítani, így elzárva más helyiségektől, nyugodtan tudják csinálni a "dolgukat".
Ha azonban a lakás mérete, elrendezése miatt nem tudunk kialakítani egy különálló szobát, csípjünk le egy másik helyiségből egy falrészt, vagy akár egy sarkot.


Az íróasztalt, ha lehetőségünk van rá, helyezzük természetes fény közelébe, ablakhoz. A munkafelület legyen nagy, hogy kényelmesen elférjünk rajta, legyen hely a könyveknek, füzeteknek, iratoknak. Természetesen ha nem használjuk az asztalt, helyezhetünk rá pár dekorációt, de ne vigyük túlzásba. Legyen rendezett és átlátható, mindennek meglegyen a maga helye, fiókja, mappája.


Nem muszáj eltüntetni minden "nyomot". A varrógép akár dekoráció is lehet. Fonott kosárkákba tárolhatunk tűket, cérnákat. Az anyagoknak pedig találjunk egy kis helyet a gardróbban. 


Nagyon praktikus ez a megoldás, hiszen kétszemélyes. Igaz, elég kicsi a munkafelület, írni nem hiszem, hogy kényelmes lehet rajta. De aki számítógépen dolgozik, annak tökéletes, célnak megfelel.


Az ajtó melletti falfelületet kialakíthatjuk a saját varrodánknak is. Egyszerű de nagyszerű ötletek vannak arra, hogyan is tároljuk a szalagokat, cérnákat, ollókat, ezt mutatja a kép is. Nem kavarodik el semmi, mindent megtalálhatunk a maga helyén. Ajtó mögé bújtatva. Ez is lehetne a 2 kép címe. Igazi kis kincsekre bukkanhatunk, ha kinyitjuk az ajtókat. Ez is egy praktikus megoldás, kívülről nem látszik semmi, belül pedig minden megtalálható, amire szükségünk van. Az ajtók felületét teljes méretében ki tudjuk használni, a sok-sok csecsebecse tárolására. Saját irodánk, varrodánk lehet, csak mini változatban. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése