2012. augusztus 23., csütörtök

A Születésnap

Egy kicsit most elmaradt a blogírás, de pótolom is. :) 
Most volt a születésnapom és nagyon sok kellemes meglepetés ért. Nem is gondoltam volna rá, hogy életem legszebb születésnapja lesz. Ezt a szép napot szeretném veletek megosztani, egy pár képben. :)

Tehát hol volt.... hol nem volt.... felébredtem azon a reggelen, a párom elment dolgozni már korán, így egyedül voltam otthon. A kiskutyánk volt így az első aki felköszöntött a reggeli kis ugrabugálásával, jelezvén, hogy vigyem le sétálni. Felültem az ágyon és megláttam egy cetlit a szekrényemen "Boldog születésnapot drágám" felirattal. Ahogy mentem végig a lakásban, észrevettem, hogy mindenhova ilyen kis cetlik vannak ragasztva, más más kedves felirattal. Hihetetlen jó érzés volt, nagyon kedves gesztus a páromtól. És igen, ezek azok az ajándékok, amik nem kerülnek pénzbe, de megfizethetetlenek, jobban örültem neki, mint bárminek. Össze is vágtam pár képet egy kupacba, de még nagyon sok volt ezen kívül.


A kutyasétáltatás után egy kis pihi, aztán gondoltam bemegyek a városba egy kicsit nézelődni. Benéztem a hobby boltba is és megleptem magam 2 gyönyörű színű szalaggal és apró filces virágokkal, belekerültek a kreatív dobozomba, már csak ki kell találni, mire használjam őket. :)


Délután haza is érkezett a párom, akit már nagyon vártam. A reggeli kis meglepetésén kívül még egy kicsi tortával is kedveskedett, Belga krémes csokitorta volt, isteni finom.


Majd elmentünk még egy kicsit a városi gyógyfürdőbe, a napot pedig egy vacsorával zártuk. 

Ezt a napot a párommal töltöttem, hiszen számomra Ő a legfontosabb, vele is szerettem volna ünnepelni. A családom többi tagja messze él tőlünk, így ők "csak" telefonon köszöntöttek fel, de majd pótoljuk. :)

A másik meglepetés pedig a barátnőimtől volt. Imádtam lovagolni, de sajnos már nagyon rég voltam és ezt tudták ők is, így kitervelték, hogy szülinapom alkalmából meglepnek és elvisznek egy lovardába. Természetesen én erről  nem tudtam semmit. Be kellett szállnom a kocsiba, szememet bekötötték és menjünk..... :) Nem mondtak semmit, hiába kérdeztem. Aztán a nagy meglepetés, amikor levehettem a szemmaszkot, meg kell mondanom, elérzékenyültem. Szerepet játszottak ebben a barátnőim és a párom is, együtt tervelték ki,szervezték meg, mindezt azért, hogy meglepjenek és örömet szerezzenek. Hát sikerült is és büszke vagyok rá, hogy ilyen emberekkel vagyok körülvéve. :)


Életem legszebb születésnapja volt. És ez is tökéletes példa arra, hogy nem az számít, hogy ki milyen nagy összegű ajándékot kap, hanem az, hogy az ajándék szívből szóljon, legyen az akár egy kis cetli is. :)





2012. augusztus 20., hétfő

Augusztus 20.: grillezés és tűzijáték

Ma, augusztus 20-án elég tartalmas kis délutánunk volt. Kezdődött tehát ott, hogy megkóstoltuk az ország tortáját (Szabolcsi almás máktorta), kicsit talán féltem tőle, hogy almás, ugyanis nem nagyon szeretem, de így a krémmel és a mákkal együtt tökéletes párosítás volt. :)


Ezután elnéztünk a városi ünnepség helyszínére. Tettünk egy sétát és jöttünk is haza, ugyanis grillezéshez készültünk. Panel lakásban élünk, de mégis van egy kis grillünk az erkélyen, amit imádunk. Nagyon hangulatos tud lenni a sütögetés. :)


Sül is a husika, ami magyaros pácot kapott.


Amíg a husi sült, megcsináltam hozzá a köretet: krumplipürét és tejfölös uborkasalátát.



Ezután következett a terítés. Az erkélyen kicsi asztalunk van, így azt általában reggelizésre, vagy ha könnyebb ételeket eszünk akkor használjuk. Ezért a nappaliban terítettem meg, a zöld szín dominált. :)



Kész is lett a vacsoránk, isteni volt. :) 


Vacsora után egy kis szieszta és kutyasétáltatás, aztán készülődtünk a tűzijátékra. Úgy döntöttünk, hogy biciklivel megyünk a helyszínre, ezért be is pakoltam a kis biciklis kosárkámba. Egy plédecske, 1-1 pulcsi és természetesen gumicukor került bele. 


A tűzijátékról képet nem csináltam, de szép volt nagyon, nekem mindig emlékezetes volt az augusztus 20.-i, hiszen másnap van a születésnapom. :) Még kislány voltam, azt hittem nekem szól ez az egész. :)))

Jó éjszakát Nektek!









Az ország tortája, augusztus 20.


Az államalapítást ünneplő országunk, mint ahogy minden évben, idén is megrendezte a torták versenyét, azaz megszületett a 2012-es „Magyarország tortája”. Nézzük meg a finomságot!
Idén a szabolcsi almás máktorta, Pintér Zsolt cukrászmester alkotása nyert. A mákot eddig a meggyel párosítottuk össze, de szerencsére csak az idei évig. Egy veszprémi cukrász továbbgondolta a mákkal való ízesítést és meggy helyett magyar almával bolondította meg a süteményt. A különleges kombináció mellett még fellelhető a fahéj és a vanília fantasztikus aromája is a tortában.
A győztes alkotást augusztus 20.-án mindenki megkóstolhatja, hiszen több mint százötven cukrászdában lesz nem csak megtekinthető, hanem meg is kóstolható a finomság. (http://www.femcafe.hu)
Ti megkóstoltátok már a nap folyamán? Mi már igen, egyszerűen isteni volt. Az almától egy kicsit féltem, de nem volt okom rá. Az alma, a mák és a krém is tökéletesen passzol egymáshoz, igazi könnyű kis torta. :)
Le is fényképeztük, kóstoljátok meg Ti is.
További szép napot Nektek augusztus 20-ra, este pedig ne felejtsétek el a tűzijátékot! :)

2012. augusztus 19., vasárnap

Obeliszk

Ismeritek az obeliszket? Lehet, hogy nemmel válaszoltok. Én sem tudtam, hogy így hívják. Tehát obeliszknek nevezik köznapi néven, a fűzből készült futtatókat, amelyekre rózsákat vagy más kúszónövényeket lehet feltekergetni.
Az obeliszk eredetileg egy magas, felfelé keskenyedő kőoszlopot jelent, amely gúlában végződik. Az ókori egyiptomi napszimbólum. Az ókorban egy tömbből faragták, manapság darabokból készítik és általában üreges a közepe.

A párom szüleinek van otthon és nagyon megtetszett. Aztán gondoltam, ha látok valamilyen kosaras árusnál ilyet, majd beszerzünk egyet. De megelőztek, ugyanis kaptam tőlük egyet szülinapomra. :)
Mi nem kúszó virágokat tartunk benne, ugyanis nem kertes házban élünk. Hanem a nappalinkba lett egy szép, mutatós dekoráció. Az őszre készülődve, az évszak színeihez hűen raktam bele raffiát és 2 potpourri virágot. De akár gyertyákat, díszköveket is lehet bele rakni, a fantáziánkra van bízva. 


Csináltam pár fotót róla, imádjuk. És rájöttünk, hogy az üres helyre a nappaliba, ahova nem tudtuk, hogy mit rakjunk, ez hiányzott. :)








Tárolódoboz saját kezűleg

Ma nagytakarítást végeztem. Lassan vége a nyárnak, aztán elhatároztam, hogy augusztus vége felé megcsinálok pár dolgot a lakásban, készülve az őszre. Természetesen beosztva a dolgokat, hiszen nem lehet mindent egyszerre. Értem én ezt a a fiókok, szekrények kitakarítására, rendszerezésére, őszi ruhák előszedésére, ablakpucolásra, nagyobb mosásokra, növények rendberakására... stb.

Szeretem, ha mindennek megvan a maga helye, ha rendszerezve vannak a dolgaink. Talán egy kicsit túlzásokba is esem, dehát ez vagyok én. :)
A tisztítószereket a mosogató alatti szekrényben tárolom, ahogy szerintem sokan mások, hiszen ez a legkézenfekvőbb hely nekik. A takarítószerek mellet szükségünk van szivacsokra, kefékre, törlőkendőkre, porolókra is. 

Arra gondoltam, hogy ezek ne csak úgy "szabadon" legyenek a szekrénybe, hiszen elég rendezetlenek tudnak lenni, hanem belerakom őket egy dobozba. Pont volt itthon egy, ami kiürült. Belepakoltam a dolgokat, aztán rájöttem, hogy ez nem tetszik nekem, valamit kellene vele csinálni.



Egy kicsit félbe is maradt a dolog, majd eszembe jutott, hogy van itthon még egy kis csomagolópapírom, azzal kellene bevonni és máris más lenne, mint egy bolti energiadobozos tároló. Elő is kerestem, aztán nekiláttam. Nem kell hozzá más, csak a papír, cellux és egy olló. Imádok ajándékokat csomagolni, mindig odafigyelek rá, hogy mutatós legyen, hiszen ezt látják meg először. Így ez a feladat sem esett a nehezemre.


El is készült, kb 15 percet vett igénybe és teljesen más lett az egész. Így már rámondhattam, hogy tetszik. :)


Bele is pakoltam a dolgokat, törlőkendők, kis kefék és szivacsok kerültek bele, amiket nagyobb mennyiségben megvettük és még nem használtuk őket.


Igazi nőcis tárolódoboz lett. :)


Mehetett is a helyére.




Egyszerűen elkészíthető, remélem Ti is ihletet kaptatok :)





2012. augusztus 12., vasárnap

Biciklitúra

Nagyon szép napunk volt ma a párommal. Elmentünk túrázni egy kicsit biciklivel. Kellemes idő volt, a táj pedig eszméletlenül gyönyörű, 20 km-t tettünk meg. :) Nagyon jó kis bicikli utakra és túraútvonalakra lehet bukkanni, és akár egy egész napos kirándulás lehet. 

Csináltam is pár fotót, beszéljenek helyettem azok. :)




















Remélem kedvet kaptatok, bringára fel! :)

2012. augusztus 11., szombat

Új szőnyeg: kipipálva

Szerettünk volna már egy új szőnyeget, ugyanis a kiskutyánk gondoskodott róla, hogy másik után kelljen nézelődni. A bambusz után érdeklődtünk, de rájöttünk, hogy az nekünk túl rideg lenne. Tegnap elmentünk a DIEGO-ba, a dohányzóasztalra új terítőt venni, sikerült is, csak még be kell szabni. :) 
Nálunk a vásárlás nem a "jövök-látom-viszem"-ből áll, hanem szeretünk nézelődni. Jól is tettük, ugyanis megakadt a szemünk az "álmaink szőnyegén". Mintha a mi nappalinkba gyártották volna, színben, méretben, anyagában is tökéletes, nagyon megörültünk neki. Másnap pedig meg is vettük. Ráadásul akciós augusztus végéig: 6990.- (120x170 cm), akinek esetleg megtetszik, ne halassza el. :)

A lakásunkba erősen dominál a zöld szín, nagyon szeretjük, ugyanis unisex, természetes és megnyugtató. És persze az új szőnyegen is megmutatkozik. :)

Csináltam is pár fotót róla, remélem Nektek is megtetszik.

Közelről. Kék és zöld, nagyon modern, feltűnő darab. :)


A bútorok nálunk sötétek, de a színekkel szeretünk játszani, így máris világosabb lesz minden.


A dohányzóasztalon egy kis dekoráció, amin szintén a zöld szín dominál. Imádjuk a gyertyákat, természetesen nem csak nézni, hanem használni is :) Gyakran váltogatjuk őket.


Ezen a képen talán látszik is, hogy hogyan is van jelen a zöld szín a nappalinkban. Immáron a szőnyegen is. :)


Akinek megtetszett, megtalálja a DIEGO-ban (Fjord, 120x170 cm), augusztusban még akciós áron. :)